Ψωμί στο σπίτι, κάθε στιγμή!
Κάθε αρτοσκεύασμα Αλιμπινίσης ζυμώνεται με αγάπη για τη ζύμη και σεβασμό στις συνταγές και τις αξίες που κληρονομήσαμε. Με τη νέα σειρά αρτοσκευασμάτων κατάψυξης, μπορείς να απολαύσεις ζεστό ψωμί στο σπίτι, εύκολα και απλά, όποια στιγμή το θελήσεις.
Τρεις απλές κινήσεις αρκούν! Αποψύχεις, ψήνεις και απολαμβάνεις σε λίγα μόλις λεπτά, αχνιστό ψωμί, τραγανό κουλούρι και αφράτη μπαγκέτα! Διαλέγεις αγαπημένα υλικά και αφήνεις τη δημιουργική σου φαντασία να σε ταξιδέψει σε αγαπημένες γεύσεις!
Μάθε πώς! Εύκολα & Απλά!
Χωριάτικο
Σουσαμένιο
350γρ.
Το παραδοσιακό χωριάτικο σουσαμένιο ψωμί, είναι κάθε μέρα στο σπίτι σου! Το έχεις φρεσκοψημένο την ώρα που το θες, για να συνοδεύσεις και να απογειώσεις το αγαπημένο σου γεύμα.
Απόψυξη: 15-20'
Ψήσιμο: 22-24'
180°C
Η τεχνογνωσία και η αγάπη μας για τη ζύμη δημιουργούν με νερό, αλεύρι και σουσάμι το αγαπημένο πρωινό σνακ της παιδικής μας ηλικίας, το κουλούρι Θεσσαλονίκης! Απόλαυσέ το ζεστό και τραγανό, σκέτο ή γεμιστό!
Απόψυξη: 8-10'
Ψήσιμο: 6-8'
180°C
Κουλούρι
Θεσσαλονίκης
Λευκό
2 τμχ x 100γρ.
Γαλλική Μπαγκέτα
Λευκή
2 τμχ x 135γρ.
Ο Αλιμπινίσης φέρνει τη γαλλική φινέτσα στο σπίτι σου! Απόλαυσε φρεσκοψημένη εκλεκτή μπαγκέτα στο σπίτι σου, κάθε στιγμή. Το άρωμα και η πλούσια γεύση της, σου δίνουν την έμπνευση για να πειραματιστείς μαζί της, δημιουργώντας απολαυστικά σάντουιτς για τη δουλειά ή το σχολείο.
Απόψυξη: 15-20'
Ψήσιμο: 10-12'
180°C
Η μπαγκέτα ολικής είναι για σένα που έχεις αδυναμία στις εκλεπτυσμένες γεύσεις. Και μαστιχωτή και τραγανή! Ετοίμασε το δικό σου σνακ, με τα δικά σου αγαπημένα υλικά σε λίγα μόλις λεπτά!
Απόψυξη: 15-20'
Ψήσιμο: 10-12'
180°C
Γαλλική Μπαγκέτα
Ολικής
2 τμχ x 130γρ.
Bιεννέζικη Μπαγκέτα
Brioche
2 τμχ x 120γρ.
Η εντυπωσιακή βιεννέζικη μπαγκέτα με την elegant εμφάνιση της, θα απογειώσει την έμπνευση σου κάθε στιγμή, που χρειάζεσαι ένα χορταστικό γεύμα. Καθώς είναι πλήρως ψημένη, διαθέτει ευελιξία στον χρόνο προετοιμασίας της. Μόλις λίγα λεπτά αρκούν για να ενεργοποιήσουν το έντονο άρωμα της και να τελειοποιήσουν τη χρυσαφένια εμφάνιση της.
Απόψυξη: 60'
Προαιρετικό Ψήσιμο: 2'
180°C
Μάθε πώς! Εύκολα & Απλά!
Χωριάτικο
Σουσαμένιο
350γρ.
Το παραδοσιακό χωριάτικο σουσαμένιο ψωμί, είναι κάθε μέρα στο σπίτι σου! Το έχεις φρεσκοψημένο την ώρα που το θες, για να συνοδεύσεις και να απογειώσεις το αγαπημένο σου γεύμα.
Απόψυξη:
15-20'
Ψήσιμο:
22-24'
180°C
Κουλούρι
Θεσσαλονίκης
Λευκό
2 τμχ x 100γρ.
Η τεχνογνωσία και η αγάπη μας για τη ζύμη δημιουργούν με νερό, αλεύρι και σουσάμι το αγαπημένο πρωινό σνακ της παιδικής μας ηλικίας, το κουλούρι Θεσσαλονίκης! Απόλαυσέ το ζεστό και τραγανό, σκέτο ή γεμιστό!
Απόψυξη:
8-10'
Ψήσιμο:
6-8'
180°C
Γαλλική Μπαγέκτα
Λευκή
2 τμχ x 135γρ.
Ο Αλιμπινίσης φέρνει τη γαλλική φινέτσα στο σπίτι σου! Απόλαυσε φρεσκοψημένη εκλεκτή μπαγκέτα στο σπίτι σου, κάθε στιγμή. Το άρωμα και η πλούσια γεύση της, σου δίνουν την έμπνευση για να πειραματιστείς μαζί της, δημιουργώντας απολαυστικά σάντουιτς για τη δουλειά ή το σχολείο.
Απόψυξη:
15-20'
Ψήσιμο:
10-12'
180°C
Γαλλική Μπαγέκτα
Ολικής
2 τμχ x 130γρ.
Η μπαγκέτα ολικής είναι για σένα που έχεις αδυναμία στις εκλεπτυσμένες γεύσεις. Και μαστιχωτή και τραγανή! Ετοίμασε το δικό σου σνακ, με τα δικά σου αγαπημένα υλικά σε λίγα μόλις λεπτά!
Απόψυξη:
15-20'
Ψήσιμο:
10-12'
180°C
Βιεννέζικη Μπαγκέτα
Brioche
2 τμχ x 120γρ.
Η εντυπωσιακή βιεννέζικη μπαγκέτα με την elegant εμφάνιση της, θα απογειώσει την έμπνευση σου κάθε στιγμή, που χρειάζεσαι ένα χορταστικό γεύμα. Καθώς είναι πλήρως ψημένη, διαθέτει ευελιξία στον χρόνο προετοιμασίας της. Μόλις λίγα λεπτά αρκούν για να ενεργοποιήσουν το έντονο άρωμα της και να τελειοποιήσουν τη χρυσαφένια εμφάνιση της.
Απόψυξη:
60'
Προαιρετικό
ψήσιμο:2'
180°C
*Ενδέχεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στους χρόνους ψησίματος, ανάλογα με τον φούρνο.
Σε κάθε περίπτωση το προϊόν είναι έτοιμο, όταν έχει αποκτήσει τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΓΚΕΤΑ
Υλικά για 2 μερίδες:
- 1 μπαγκέτα λευκή σε φέτες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 70 γρ. βούτυρο
- Mαϊντανός ή άνηθος ψιλοκομμένος
- 100 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (τριμμένο)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε την μπαγκέτα σε φέτες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σκόρδο με το βούτυρο και αλείφουμε με το μείγμα τις φέτες.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7-8 λεπτά.
- Γαρνίρουμε τα ψωμάκια με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ
Υλικά για 6-8 μερίδες:
- 1 συσκευασία ψωμί χωριάτικο
- 50γρ. ελαιόλαδο
- Σκόρδο σε σκόνη
- ½ κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 200γρ. φέτα τριμμένη
- Ελιές ροδέλες (1 χούφτα)
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Κάπαρη (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις φέτες σε ένα ταψί τη μια δίπλα στην άλλη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Μόλις ψηθούν, πασπαλίζουμε με το σκόρδο σε σκόνη, ώστε να αρωματιστούν οι φέτες.
- Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τη φέτα και προσθέτουμε ανακατεύοντας τα υπόλοιπα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις φέτες, γαρνίρουμε με κάπαρη και σερβίρουμε.
SANDWICH ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΚΑ
Υλικά για 1 sandwich:
- 1 μπαγκέτα βιεννέζικη ή λευκή
- 5-6 φέτες κατσικίσιο τυρί
- 3-4 σύκα (ξερά ή φρέσκα)
- 5-6 φέτες προσούτο
- Κρέμα βαλσάμικο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τη μπαγκέτα απλώνουμε το κατσικίσιο τυρί, το προσούτο και τελευταία τα σύκα.
- Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσάμικο, κλείνουμε το sandwich και απολαμβάνουμε!
ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙ
Υλικά για 3-4 μερίδες:
- 350γρ. χωριάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες
- 5 αυγά
- 100ml γάλα
- 80ml ελαιόλαδο
- 300γρ. γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος (για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί ο κρόκος.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Βουτάμε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα με τα αυγά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Περιχύνουμε τις αυγοφέτες με το μείγμα που περίσσεψε και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΑΝΟΙΧΤΟ SANDWICH ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
Υλικά για 6-8 μερίδες:
- 1 μπαγκέτα ολικής
- 100γρ καπνιστός σολομός σε φέτες
- 50γρ. τυρί κρέμα
- ½ κγ. ξύσμα και λίγες σταγόνες λεμονιού
- ½ αβοκάντο σε φέτες
- λίγο άνηθο
- Κάπαρη (για το σερβίρισμα)
- Μια πρέζα αλάτι
- Χυμός από ½ λεμόνι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τη μπαγκέτα και απλώνουμε το τυρί κρέμα.
- Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις προσθέτουμε στο sandwich.
- Απλώνουμε τις φέτες του καπνιστού σολομού και πασπαλίζουμε με ξύσμα και χυμό λεμονιού.
- Γαρνίρουμε με κάπαρη και σερβίρουμε.
ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
Υλικά για 8-10 μερίδες:
- 500γρ. μπαγκέτα βιεννέζικη
- 200ml γάλα καρύδας
- 100γρ. μείγμα κάσιους με κατεψυγμένα μπλούμπερι
- 6 αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- Βανίλια
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Μια χούφτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 50γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε στα αυγά, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, τα μπλούμπερι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το ψωμί στο μείγμα για να μουλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180°C.
- Όταν ψηθεί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε γαρνίρουμε με μπλούμπερι και αμύγδαλα φιλέ.
ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΓΚΕΤΑ
Υλικά για 2 μερίδες:
- 1 μπαγκέτα λευκή σε φέτες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 70 γρ. βούτυρο
- Mαϊντανός ή άνηθος ψιλοκομμένος
- 100 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (τριμμένο)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε την μπαγκέτα σε φέτες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σκόρδο με το βούτυρο και αλείφουμε με το μείγμα τις φέτες.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7-8 λεπτά.
- Γαρνίρουμε τα ψωμάκια με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ
Υλικά για 6-8 μερίδες:
- 1 συσκευασία ψωμί χωριάτικο
- 50γρ. ελαιόλαδο
- Σκόρδο σε σκόνη
- ½ κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 200γρ. φέτα τριμμένη
- Ελιές ροδέλες (1 χούφτα)
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Κάπαρη (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις φέτες σε ένα ταψί τη μια δίπλα στην άλλη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Μόλις ψηθούν, πασπαλίζουμε με το σκόρδο σε σκόνη, ώστε να αρωματιστούν οι φέτες.
- Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τη φέτα και προσθέτουμε ανακατεύοντας τα υπόλοιπα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις φέτες, γαρνίρουμε με κάπαρη και σερβίρουμε.
SANDWICH ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ, ΠΡΟΣΟΤΟ ΚΑΙ ΣΥΚΑ
Υλικά για 1 sandwich:
- 1 μπαγκέτα βιεννέζικη ή λευκή
- 5-6 φέτες κατσικίσιο τυρί
- 3-4 σύκα (ξερά ή φρέσκα)
- 5-6 φέτες προσούτο
- Κρέμα βαλσάμικο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τη μπαγκέτα απλώνουμε το κατσικίσιο τυρί, το προσούτο και τελευταία τα σύκα.
- Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσάμικο, κλείνουμε το sandwich και απολαμβάνουμε!
ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙ
Υλικά για 3-4 μερίδες:
- 350γρ. χωριάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες
- 5 αυγά
- 100ml γάλα
- 80ml ελαιόλαδο
- 300γρ. γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος (για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί ο κρόκος.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Βουτάμε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα με τα αυγά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Περιχύνουμε τις αυγοφέτες με το μείγμα που περίσσεψε και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΑΝΟΙΧΤΟ SANDWICH ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
Υλικά για 6-8 μερίδες:
- 1 μπαγκέτα ολικής
- 100γρ. καπνιστός σολομός σε φέτες
- 50γρ. τυρί κρέμα
- ½ κγ. ξύσμα και λίγες σταγόνες λεμονιού
- ½ αβοκάντο σε φέτες
- λίγο άνηθο
- Κάπαρη (για το σερβίρισμα)
- Μια πρέζα αλάτι
- Χυμός από ½ λεμόνι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τη μπαγκέτα και απλώνουμε το τυρί κρέμα.
- Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις προσθέτουμε στο sandwich.
- Απλώνουμε τις φέτες του καπνιστού σολομού και πασπαλίζουμε με ξύσμα και χυμό λεμονιού.
- Γαρνίρουμε με κάπαρη και σερβίρουμε.
ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
Υλικά για 8-10 μερίδες:
- 500γρ. μπαγκέτα βιεννέζικη
- 200ml γάλα καρύδας
- 100γρ. μείγμα κάσιους με κατεψυγμένα μπλούμπερι
- 6 αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- Βανίλια
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Μια χούφτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 50γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε στα αυγά, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, τα μπλούμπερι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το ψωμί στο μείγμα για να μουλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180°C.
- Όταν ψηθεί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε γαρνίρουμε με μπλούμπερι και αμύγδαλα φιλέ.